כל מי שאי פעם היה בראיון עבודה ולעתים אפילו בעת שליחת קורות חיים נשאל לא פעם מה ציפיות השכר שלו. הקושי לענות על השאלה ברור ונהיר לכולם. מצד אחד אם המרואיין ינקוב במספר גדול מדי לעולם לא יקבל את המשרה, מן הצד השני אם המרואיין ינקוב במספר נמוך מדי יתכן כי יקבל שכר נמוך מהראוי למשרה מהסוג אליו הוא מתראיין (אם כי יתכן והוא מגדיל את סיכוייו להתקבל).
אז נכון, אפשר להסתכל בטבלאות שכר של תפקידים דומים בחברות אחרות, אותן ניתן למצוא באינטרנט בנקל, אבל אף אחד לא מבטיח שהחברה הספציפית אליה מגיע המרואיין פועלת על פי טבלאות השכר הללו, מה גם שלעתים קרובות טבלאות השכר המפורסמות רחוקות מהמציאות.
אז מהי התשובה האידיאלית? ובכן, המגזין "טיים" ערך מחקר והגיע למסקנה כי התשובה הכי טובה היא לא לנקוב בסכום כלשהו לעולם.
"לעולם אל תהיו הראשונים לנקוב בסכום" כתבו ב"טיים". האתגר הוא לגרום למראיין לומר לכם מה טווח השכר שהחברה מעונינת לשלם לכם ואז תוכלו להחליט האם טווח השכר הזה מקובל עליכם מלכתחילה ואם כן באיזה סכום לנקוב.
אם המראיין יתעקש, וסביר שיתעקש, לשאול ניתן להשיב בתשובות כמו: "ספר לי קודם על דרישות התפקיד והציפיות שלכם" או למשל: "אני בטוח שהשכר שאתם משלמים דומה לשכר בשוק".
אם המראיין ישאל כמה הרוויח המרואיין בעבודתו הקודמת ניתן להשיב כי התפקידים אינם דומים ולכן לא ניתן להשוות.
"זה אולי נשמע לא הגיוני וגם לא נעים להתחמק שוב ושוב מלתת תשובה לשאלה" כתבו ב"טיים", אך לטענתם אי נקיבה בסכום כלשהו יכולה ללמד את המראיין על כישורי המשא ומתן של המרואיין ואולי זו תהיה סיבה נוספת להציע לו שכר הגון.