fbpx

למה כדאי להוסיף אינטליגנציה רגשית בראיון עבודה?

זמן קריאה כ- 2 דקות

רוב האנשים משקיעים זמן רב בהכנה לראיונות עבודה רק מההיבט הטכני והמקצועי, כלומר מתן תשובות לשאלות על הכישורים שלהם ותפקידים שביצעו בלבד אך הם שוכחים אלמנט חשוב לא פחות והוא - האינטליגנציה הרגשית.

יש אנשים שמאמינים כי ה-"E.Q." שלהם (המכונה לעתים "E.I.") חשוב כמו ה- I.Q. שלהם. על פי קו חשיבה זה, אנשים בעלי אינטליגנציה רגשית גבוהה הם אמפתיים ומודעים לרגשות שלהם ושל האחרים. תכונה זו מועילה מאוד ויכולה להשפיע על פעולות רבות, כמו: שיתוף פעולה עם עובדים, הנעה לפעולה, ניהול משא ומתן מוצלח, הימנעות מסכסוכים ועוד.

אינטליגנציה רגשית תורמת גם בראיונות עבודה. אם המראיין שלכם מזכיר פרט אישי - סרט מסויים שהוא ראה או שהוא מספר לכם שרק לפני כמה ימים חזר מחופשה מדהימה, זו ההזדמנות שלכם להגיב באופן אמפתי ולהביע דעה חיובית ואישית כגון: סרט נהדר! גם אני ראיתי אותו או – גם אני חזרתי מחופשה עכשיו..

דרך נוספת ליצירת חיבור עם המראיין היא להשתמש באביזרים הנמצאים במשרדו. אם יש על המדף שלו ספר טוב שקראתם - אפשר בקצרה לציין זאת. אם יש לו גאדג'טים מעניינים על השולחן, תוכלו לפתח דיון קצר בנושא. ה-Small Talk שתצרו, יסייע קצת לשבור את הקרח ותוכלו לגרום לאווירה נעימה עוד לפני תחילת הראיון המקצועי.

יחד עם זאת, ישנן שלוש נקודות חשובות שכדאי לזכור:

שמרו על תגובות קצרות וטבעיות: בעוד אינטראקציה אישית קצרה יכולה לעזור לכם ליצור חיבור עם המראיין ברמה האישית, יש להיזהר מחיבור אישי מידי ולא להיסחף. כאשר אתם מגיבים על נושא שאיננו קשור להיבט מקצועי בראיון, עשו זאת בקצרה, שמרו כמובן על טאקט והימנעו ממונולוגים ארוכים. זיכרו כי בסופו של דבר שניכם שם מסיבות מקצועיות נטו.

אל תסחפו עם הבעת הרגשות: אינטליגנציה רגשית היא אמפתיה וחיבור, לא הפגנת הרגשות העמוקים שלכם. חשוב לשמור על רוגע ורשמיות ולא להביע כעס או עצב שעלולים לגרום אי נוחות למראיין.

אל תכפו: אל תנסו לכפות רגע אישי בסיטואציה לא מתאימה ולא טבעית.
שימו לב לב לדברי המראיין ובמידה והוא מכוון לשיחה אישית יותר, זהו הרגע שבו אתם יכולים להביע רגש ולהתחבר. אם המראיין מכוון לשיחה מקצועית נטו ולא ממש מאפשר שיחה אישית יותר, הישארו במישור המקצועי.

לסיכום, תוכלו ליצור קשר בינאישי בקלות ובמהירות אם תתאמנו על זה עוד טרם ההגעה לראיון. חיבור טוב בין מראיין למועמד יכול להשאיר רושם חיובי ולהשפיע על קבלתכם לתפקיד.

שיהיה בהצלחה!

אין תגובות עד כה

כתיבת תגובה

שלחו קו"ח
שלחו קורות חיים

    צרף קורות חיים:
    סוג הארגון המבוקש?
    היקף משרה מבוקשת?
    מיקום גיאוגרפי מבוקש?
    סוג העסקה מבוקש?

    רגע... לפני שאתם הולכים, את קורות החיים שלכם כבר שלחתם?

    תנו לנו לדאוג לכם למשרה מעולה!

      צרף קורות חיים:
      סוג הארגון המבוקש?
      היקף משרה מבוקשת?
      מיקום גיאוגרפי מבוקש?
      סוג העסקה מבוקש?