מפתחי תוכנה, בהתבסס על נתונים ומגמות מחברות האנליסטים המובילות RedMonk ו-TIOBE, אלה הן שפות התכנות שהשימוש בהן בשנים הקרובות ילך ויגדל;
Swift
אפל (Apple) מעוניינת להרוג את Objective-C, שפת תכנות בת 35 שנה המשמשת לבניית אפליקציות לאקוסיסטם של אפל, ולהחליף אותה בסוויפט (Swift), השפה אותה חשפה לפני 5 שנים.
לפי דירוג חברת האנליסטים RedMonk, שפת ה-Swift, היא בין שפות הפיתוח שישארו לטווח הארוך. נראה כי החברה נמצאת בדרך להשגת יעדים אלה, השימוש בסוויפט עולה במהירות מאז הקמתה.
יחד עם זאת, Objective-C לא תיכחד כ"כ מהר אודות לכמות הקוד העצומה שנוצרה בשלושת העשורים האחרונים. אך סביר להניח שאם אפל תמשיך לדבוק ברצונה, היא תלך ותעלם בסופו של דבר, ו-Swift תפעיל את האפליקציות של אפל מאותה נקודה קדימה. התוכניות הגדולות של אפל לאפליקציות חוצות פלטפורמות, עשויות רק להאיץ את ההתפתחות הזאת בשפת התכנות.
Kotlin
Kotlin במגמת עלייה. איך זה לא יכול להיות? לפני עשור, ה-Kotlin היחיד שהיה הוא האי הרוסי; עכשיו יש את שפת התכנות, שחייבת במידה רבה את הבולטות שלה לגוגל, שקראה לה שפת פיתוח מהשורה הראשונה עבור אנדרואיד.
אפשר לטעון שגוגל, על ידי בחירתה ב-Kotlin, מפחיתה את התלות שלה ב-JAVA, שהיתה נושא לסכסוך משפטי עצום עם אורקל. בין אם עורכי הדין של גוגל מניעים את החיבוק הנלהב של החברה לקוטלין ובין אם לא, ברור כי הרבה מפתחים אוהבים את השפה גם בגלל התכונות והגמישות שלה.
עוד בשנת 2018, פושר השיק סקר מפתחים ומצא כי השימוש בקוטלין צומח באופן אסטרונומי, בעיקר בזכות אנדרואיד. "חלק גדול מהמפתחים מתכנת בקוטלין הן בעבודות והן בפרויקטים צדדיים", הוסיף פושר. "כשמדובר בתכונות המועדפות, הכי אוהבים את תכונת הבטיחות, כאשר מעל 80 אחוז מהמפתחים מעריצים את הבטיחות, ואחריהם פונקציות הרחבה, יכולת פעולה הדדית יעילה עם Java ועוד.
במילים אחרות, נראה שקוטלין כאן כדי להישאר. השאלה הגדולה היא עד כמה שפת תכנות זו יכולה להתרחב מעבר לאקוסיסטם של אנדרואיד ולכבוש אזורים חדשים.
Python
כן, פייתון (Python) היא שפה ענקית, האהובה על מפתחים ברחבי העולם למגוון שימושים. אך לפי מדד TIOBE (המתעדכן מדי חודש), הפופולריות של Python, ממשיכה רק לטפס - לפעמים על חשבון שפות אחרות. אכן, נראה שמפתחים ואנשי מקצוע בתחום הטכנולוגיה מוצאים שימושים חדשים לפייתון, כולל ניתוח נתונים ו-Machine learning.
בהתחשב בבסיס המשתמשים העצום שכבר היה ל-Python וההטמעה העמוקה של שפת פיתוח זו, בעסקים רבים, סביר להניח שהיא תישאר והשימוש בה ילך ויגדל. השאלה היחידה היא עד כמה שפת תכנות זו יכולה להמשיך לצמוח, ואילו תעשיות היא תתפוס בהמשך.
Groovy
Groovy עלתה בדירוגה בסקר החודשי של TIOBE, המחוזק על ידי תמיכת IDE רחבה ,הדמיון שלה ל-JavaScript והאינטרגציה עם Jenkins, שרת האוטומציה הפופולרי של הקוד הפתוח. זה הפך לדבק שפת התכנות במספיק מערכות שעתידן נראה מבטיח.
TypeScript
למרות ש-TypeScript היא לא שפת תכנות, לצורך פוסט זה נסתכל עליה ככזאת.
כן, זוהי ערכת-על של JavaScript, שלדברי חלק מהמפתחים היא אינה שפה "מלאה", מכיוון שהיא מועברת ל- JavaScript, יחד עם זאת, גם דוח ה-Octoverse של GitHub וגם ה-RedMonk מיקמו את TypeScript בעלייה ניכרת.
בקיץ האחרון, כתבה TIOBE ש-TypeScript אפילו מתחילה לנגוס בנתח השוק של JavaScript.
בין אם אתם מאמינים ש-TypeScript הוא JavaScript "חדש ומשופר", ובין אם לא, העובדות בשטח הן שמומחים טכנולוגיים חושבים של-TypeScript יש בהחלט מקום לצמוח במהלך השנים הקרובות.