בדומה לתחומים אחרים, כמובן גם בקריירה מומלץ להגדיר מטרות ויעדים שיסייעו לכם להתקדם לכיוון הנכון ולמנף את קריירת ההייטק שלכם. בדרך זו, תוכלו לסלול את הנתיב שלכם כדי להשיג את היעדים שהגדרתם.
לא בטוחים היכן כדאי להתחיל? בשביל זה אנחנו כאן:)
ריכזנו עבורכם 7 טיפים בנושא שנתנו אנשי הייטק מנוסים;
1. הכינו תוכנית קריירה
בין אם אתם ג'וניורים שרק התחילו את קריירת ההייטק או מהנדסים מנוסים, הכנת תוכנית קריירה היא הצעד הראשון. הגדירו את מטרות הקריירה שלכם. תכללו בתוכנית יעדים לטווח קצר, בינוני וארוך. תחת כל טווח יעד, רשמו מהן הפעילויות שעליכם לבצע כדי להשיג אותם.
2. התאימו את יעדי הקריירה לסקטור אליו אתם משתייכים
בעוד הכישורים שלכם עשויים להתאים למספר סקטורים בתעשייה, מומלץ להגדיר יעדים המתאימים ספיציפית למגזר אליו אתם משתייכים, כך תהיו מדוייקים יותר ותוכלו להגדיל את הסיכויים שלכם להשיג אותם.
הרחיבו את בסיס הידע שלכם, כך שיכלול לא רק את המומחיות הספציפית שלכם, אלא גם את המומחיות הספציפית הנדרשת בסקטור שבחרתם. הגדירו את עצמכם כמומחים בסקטור הספציפי אליו אתם משתייכים, וכך תוכלו להגביר את הערך המוסף שלכם כמועמדים לתפקיד בסקטור זה.
3. הגדירו ציר זמן ריאלי
תנו לעצמכם את הזמן הדרוש להשגת יעדי הקריירה שלכם. היו מציאותיים לגבי מה שאתם יכולים להשיג, ומה שהסקטור שבחרתם יכול לספק בהתאם ליעדים שהגדרתם על פני ציר הזמן; לטווח הקצר, הבינוני והארוך. כך תוכלו לוודא שתוכנית הקריירה שהגדרתם, ניתנת ליישום.
4. קבעו יעדי קריירה הניתנים למדידה
השתמשו במדידות SMART כדי לעקוב אחר יעדי הקריירה שהגדרתם לעצמכם;
S - Specific (יעדים ספיציפיים)
M - Measurable (יעדים הניתנים למדידה)
A - Attainable (יעדים הניתנים להשגה)
R - Relevant (יעדים רלוונטים)
T - Time-bound (יעדים מוגדרים על ציר זמן)
5. אפשרו מקום לשינוי וגמישות
אפילו תוכנית הקריירה הטובה ביותר, צריכה להיות פתוחה להתאמות ושינויים על בסיס שינויים בחיים האישיים שלכם, השוק וכמובן הטכנולוגיות. יתכן שיהיו שינויים שיגרמו ליעד שהגדרתם לפני שנתיים, להפוך ללא רלוונטי יותר. לכן, חשוב שתקבלו את העובדה שעל תוכנית הקריירה שלכם להיות נזילה ודינמית. מחד, היא יכולה להדריך ולכוון אתכם ומאידך, להשתנות יחד איתכם או עם השוק.
6. התאימו את מטרות הקריירה למטרות האישיות שלכם
לתחושת סיפוק אמיתי מהעבודה ולחיי עבודה מאושרים, עליכם לוודא שהמטרות שאתם מגדירים עבור הקריירה שלכם, תואמות גם את המטרות בחייכם האישיים. לדוגמה, אם אם אתם דוגלים באיכות הסביבה וסביבה ירוקה, קריירה בתעשיית הנפט והגז היא פחות בשבילכם.
7. עקבו אחר תוכנית הקריירה שלכם ועודדו את עצמכם
חשוב לעקוב אחר תוכנית הקריירה שהגדרתם לעצמכם ולוודא שאתם מבצעים את הפעולות הנחוצות בדרך להשגת המטרות והיעדים. קבלו סיוע מקולגות, חברים ובני משפחה, בדרך - הם יוכלו לסייע לכם בהעלאת המוטיבציה, לתמוך בכם ולכוון אתכם.
הצלחתם להשיג חלק מהמטרות שהגדרתם? מעולה! זה אומר שעבדתם קשה, בהתאם לתוכנית הקריירה ואתם בהחלט בדרך הנכונה:) מותר לכם כעת לקחת את הזמן ולהנות מהמסע.
בהצלחה!