fbpx

משרדים בשילוב של הטבע – חלל העבודה לאחר הקורונה

זמן קריאה כ- 3 דקות

לאחר הקורונה ישובו העובדים למשרדים וכולנו נדרש לחשיבה מחודשת על האופן שבו אנחנו עובדים. כולנו נרצה ליצור סביבות עבודה בריאות יותר. בריאות בשני מובנים: בריאות ארגונית ותפעולית ובנוסף בריאות ברמה האישית של העובד.

שינוי בתפקידו של המשרד:

עבודות שניתן לעשות במרחבים אחרים לא יאולצו שוב להידחס לחלל המשרדי. המשרד יהפוך למרחב של מפגש ויצירה בין אנשים. מרחב של "משחק" ושיתוף בידע. מאידך נרצה כולנו שהמשרד יהפוך לחלל בטוח המאפשר עבודה באופנים בריאים ונכונים - איכות האוויר בחדרים (ומניעת פליטה של קרבון), שמירת מרחק בין עובדים וניצול נכון של המרחב, מדידה של כמות האנשים בחדרים וניצול של מרחבי עבודה באופן גמיש ומשתנה.

עיצוב נכון של המשרדים ושילוב של מערכות טכנולוגיות חכמות של חישה וניטור המרחב יאפשרו יצירה של חללי עבודה מותאמים ואיכותיים יותר. יינתן מקום לשאלות של אסטרטגיה מרחבית ושל ההבנה לקשר בין מקום העבודה לאיכות העבודה. לא נוכל יותר להתעלם מהקשר בין סביבת העבודה הטבעית לבין איכות העבודה ואיכות החיים של העובדים.

למרות הרצון של בני האדם לראות עצמם כמנותקים מהטבע ואם לא מנותקים אז לפחות במקום שמאפשר חיים ללא תלות בטבע, באה הקורונה והראתה לכולנו עד כמה אנחנו חלק מהכדור. החברה האנושית ברובה משותקת בעקבות התפרצות של נגיף המונע מאתנו להמשיך את שגרת חיינו ודורש מכולנו שינוי ובדק בית. למרות שרבים טוענים כי מדובר בהפתעה גמורה, ניתן להתלות באמירה של הוגה הרעיון של ברבור שחור שבעצמו הסביר, כי לא מדובר בהפתעה אלא בתופעה המתרחשת אחת למאה שנים בקרוב.

מי שמכיר את הגישות החדשות לעיצוב החלל המשרדי (זה שכנראה הפך להיות הקורבן הראשון של הקורונה) ידוע כי הגישה הביופילית המבוססת על הקשר בין האדם לטבע מעולם לא זנחה את המשמעות של חיבור זה ולהפך- ככל שהפכה לפופולרית יותר היא רק הדגישה את החשיבות של סביבה פיזית ונפשית ואף טבעית ככל שניתן כדי לממש סביבות עבודה יעילות ומוצלחות.

יש מחקרים רבים שמוכיחים בוודאות כי מרחבי עבודה טבעיים מאפשרים לאנשים להפיק מעצמם יותר הן כבודדים והן כקבוצה. מרחבים שיש בהם תאורה טבעית, צמחיה, עיצובים טבעיים מאפשרים לאנשים מצב נפשי ופיזי בריאים יותר וכתוצאה מכך מקדמים עבודה טובה יותר. גם בבתי חולים ובתי הבראה שאמצו גישה ביופילית נראה שהחולים מחלימים ומבריאים מהר יותר מאשר במרחבי בתי החולים הסינתטיים.

הביופיליה התייחסה למספר כללים שבמסגרתם העיצוב יכול להשפיע על אופני העבודה:

1 .קשר ויזואלי עם הטבע – מראה הנשקף לאלמנטים טבעיים, מערכות חיות ותהליכים טבעיים.

2 .קשר לא ויזואלי עם הטבע – גירויים הקשורים לחוש השמיעה, המישוש, הריח או הטעם היוצרים קישור מכוון וחיובי לטבע, למערכות חיות או לתהליכים טבעיים.

3 .שינויי טמפרטורה וזרימת אוויר – שינויים עדינים בטמפרטורת האוויר - בלחות היחסית, בזרימת האוויר על העור ובטמפרטורת משטחים - היוצרים חיקוי של הסביבה הטבעית.

4 .נוכחות של מים – תנאים המעצימים את חווית המקום על ידי ראיה, שמיעה או מגע עם מים.

5. אור דינמי ומפוזר – מינוף עוצמות שונות של אור וצל המשתנות לאורך זמן ליצירת תנאים דומים לטבע.

6 .קשר עם מערכות טבעיות – המודעות לתהליכים טבעיים, במיוחד שינויים עונתיים וזמניים שהם מאפיינים של מערכת אקולוגית בריאה.

7 .צורות ותבניות ביומורפיות – התייחסות סימבולית לקווי מתאר, תבניות, טקסטורות, או סידורים מספריים הקיימים.

8 .חיבור חומרי עם הטבע – חומרים ואלמנטים מהטבע אשר בעזרת עיבוד מינימלי משקפים את הגאולוגיה והאקולוגיה המקומיים ויוצרים תחושת מקום מובהקת.

9.מורכבות וסדר – מידע סנסורי עשיר הנצמד להירארכיה מרחבית הדומה לכזאת שניתן למצוא בטבע.

10.מבט למרחב – מראה שאינו מופרע אל המרחק לצורך מעקב ותכנון.

11.מקלט – מקום שניתן לסגת אליו מתנאי הסביבה או מזרם הפעילות המרכזי, שבו האדם מוגן מאחוריו ומעליו.

12.מסתורין – ההבטחה למידע נוסף, המושגת על ידי מראות מעורפלים חלקית או גירויים חושיים נוספים המפתים את האדם להיכנס עמוק יותר לתוך הסביבה.

13.סכנה – איום מובחן המשולב עם אמצעי בטיחות אמין.

מצד אחד ישתנה תפקידו של המשרד:

עבודות שניתן לעשות במרחבים אחרים לא יאולצו שוב להידחס לחלל המשרדי. המשרד יהפוך למרחב של מפגש ויצירה בין אנשים. מרחב של "משחק" ושיתוף בידע. מאידך נרצה כולנו שהמשרד יהפוך לחלל בטוח המאפשר עבודה באופנים בריאים ונכונים- איכות האוויר בחדרים (ומניעת פליטה של קרבון), שמירת מרחק בין עובדים וניצול נכון של המרחב, מדידה של כמות האנשים בחדרים וניצול של מרחבי עבודה באופן גמיש ומשתנה.

עיצוב נכון של המשרדים ושילוב של מערכות טכנולוגיות חכמות של חישה וניטור המרחב יאפשרו יצירה של חללי עבודה מותאמים ואיכותיים יותר.
יינתן מקום לשאלות של אסטרטגיה מרחבית ושל ההבנה לקשר בין מקום העבודה לאיכות העבודה. לא נוכל יותר להתעלם מהקשר בין סביבת העבודה הטבעית לבין איכות העבודה ואיכות החיים של העובדים.

 

מחפש עבודה בתחום הטכנולוגי? 

מוזמן להיכנס ללינק למטה ולשלוח קו"ח, אנחנו נדייק עבורך את המשרה הבאה

ידוע לך גם על חברים שמחפשים עבודה בתחום? מוזמן לעזור להם גם ולשלוח אלינו קו"ח שלהם

להגשת קו"ח

אין תגובות עד כה

כתיבת תגובה

שלחו קו"ח
שלחו קורות חיים

    צרף קורות חיים:
    סוג הארגון המבוקש?
    היקף משרה מבוקשת?
    מיקום גיאוגרפי מבוקש?
    סוג העסקה מבוקש?

    רגע... לפני שאתם הולכים, את קורות החיים שלכם כבר שלחתם?

    תנו לנו לדאוג לכם למשרה מעולה!

      צרף קורות חיים:
      סוג הארגון המבוקש?
      היקף משרה מבוקשת?
      מיקום גיאוגרפי מבוקש?
      סוג העסקה מבוקש?