הטכנולוגיה מתפתחת במהירות. ממש ממש במהירות. ממש ממש ממש... אוקיי הבנתם את הקטע. בכל שנה ישנן Buzzwords חדשות שמצביעות על מגמות; חלקן מצביעות על נבואות וחלקן על טכנולוגיות קיימות. אז כדי לעשות לכם סדר, ריכזנו עבורכם 10 Buzzwords שלא תוכלו להתחמק מהן ב-2017.
1) בינה מלאכותית AI – מדענים עובדים על בינה מלאכותית שנים רבות ונדמה ש2017 תהיה השנה בה נראה יותר ויותר יישומים שלה.
ב-2017 נראה יותר ויותר שימוש בבינה מלאכותית בתחומי הרפואה השונים וכמובן נוכל לבדוק האם יש למכונית האוטונומית של Google סיכוי להתרומם או לתת גז.
התחום המעניין ביותר שנראה בו התפתחות הוא תחום הסמארטפונים. אולי בקרוב נוכל לומר לסמארטפון לאן ברצוננו לטוס והוא ידאג להזמין עבורנו את הטיסה הזולה ביותר, מקומות בבית מלון ואפילו יתכנן עבורנו את המסלול:)
2) מוביילגדון ודור ה-Z - ב-2015 גוגל שינו את האלגוריתם שלהם שיעדיף אתרים שהם ידידותיים לטלפונים ניידים על פני אתרים שלא, שינוי זה עורר היסטריה בקרב אנשי שיווק ו-SEO. גוגל, ככל הנראה, עוד לא אמרה את המילה האחרונה בנושא. מה לזה ולדור ה – Z? אותם צרכנים צעירים, שנולדו אחרי שנת 1995, בקרוב יהיו השולטים בשוק ויניעו את הדרישה ליותר ויותר תכנים מותאמים לטלפונים ניידים, מצב שיאלץ משווקים למצוא דרכים חדשות למכור להם את מרכולתם.
3) תעשייה 4.0 – המהפכה התעשייתית הראשונה הביאה את המכונות, המהפכה התעשייתית השנייה שיפרה את החשמל ואמצעי התקשורת ההמוניים, השלישית הביאה לעולם את הדיגיטל. בשנים האחרונות, מדענים מדברים על מהפכה רביעית שמתרחשת עכשיו והיא מהפכת המפעלים החכמים. למכונות במפעלים כיום תהיה היכולת לפעול בצורה חכמה יותר, לתקשר דרך האינטרנט ולעבוד בצורה יעילה יותר על סמך מידע מהסביבה.
4) אנליטיקס תפעולי – כמויות ה-Big Data העצומות שרק הולכות וגדלות יאלצו עסקים לפתח אנליטיקס חכם שיוכל גם להפריד בין עיקר וטפל ולהמליץ על פעולות בהתאם למידע.
5) האינטרנט של הדברים (Internet of Things) - אין אחד שלא שמע על "האינטרנט של הדברים". זהו ללא ספק ה-Buzzwords של 2016 וימשיך לשמור על מעמדו ככזה ואף להתחזק ב-2017 . אז מה זה במשפט אחד? הביטוי מתבסס על העיקרון שהעולם הפיזי והמציאותי יקושר לאינטרנט ויהפוך את העולם למאגר מידע אחד גדול.
6) מכונות לומדות – למחשב שמצא את התשובה האולטימטיבית ליקום, החיים וכל השאר בספר "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה" קראו: "מחשבה עמוקה" (Deep Thought). היום, עם השיפור ביכולות של מכונות ללמוד ולשפר את תפקודן, נדמה שזו כמעט הייתה נבואה...
הדרך בה זה עובד, נקראת רשתות עצבים מלאכותיות (Artificial Neural Networks). רשתות עצבים מלאכותיות יוצרות שכבות שמתקשרות אחת עם השנייה, כאשר כל שכבה מכילה יישומים מורכבים יותר. מבנה זה, מאפשר לכל שכבה ללמוד מהניסיון של קודמתה וכך לנתח את המידע הלאה.
7) REACTJS – REACTJS הוא ביטוי שגור בקרב מפתחי front-end. מדובר בקונספט חדש שפותח במקור עבור פייסבוק ואינסטגרם ונמצא יותר ויותר בשימוש כיום. הרעיון הוא לייצר components שיאפשרו שימוש מחדש בקטעי קוד ובחינתם בקלות רבה יותר. קונספט חדש זה יסייע ליצור אפליקציות IOS ו-Android בקלות וביעילות.
8) נייטרליות הרשת – נייטרליות הרשת פירושה שספקיות האינטרנט צריכות לספק עבורנו גישה פתוחה לכל הרשת ואסור להן לחסום או להפלות אפליקציות כאלו ואחרות. כבר באפריל 2016, האיחוד האירופי קיבל חוקים שיגנו על זכותו של כל אזרח אירופי לקבל גישה שווה לתכנים ואפליקציות כרצונם. מגמה זו רק תלך ותתחזק ב-2017.
9) המידע של הכל (Information of Everything) – האינטרנט של הדברים יביא לעוד ועוד מכשירים שיחוברו לאינטרנט, יצרו מידע וישדרו אותו. המידע של הכל נוגע למידע זה. מכשירים אלו יוכלו גם לנתח את המידע ולתת משמעות לכמויות המידע האדירות שמיוצרות ועוד ייוצרו בעתיד.
10) מחשוב קוואנטום (Quantum Computing) – מחשוב קוואנטום יכול לפתור בעיות מורכבות יותר מהמחשוב הקלאסי, תוך שימוש ב-quantom bits במקום binary digits. זה אומר שהמידע לא חייב להיות מוגבל לשני מצבים בלבד: 0 ו1.
יש לכם עוד Buzzwords? שתפו אותנו